Junior Eurovision 2017: Ana Kodra – Don’t Touch My Tree (Albania)

Flag of Albania Albania – RTSH
Broadcaster Website: http://www.rtsh.al JESC Website: https://rtsh.al/shkelqe-ne-junior-fest/

 

Artist: Ana Kodra
Song: Don’t Touch My Tree (Mos Ma Prekni Pemen)
Composer(s): Kristi Popa
Writer(s): Jorgo Papingji
Facebook: https://www.facebook.com/AnaKodraOfficial
Twitter: https://twitter.com/anakodra
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfyo7zvLxhUtzQBxRm8xNKA/
[Vid_principal id_video=”pkdhZ8PQExA”]

Biography

Ana Kodra began performing at the age of eight years old when she participated in the TV show Tu Si Che Vales. This spectacle had many competitors with various talents and different ages. Ana, though eight years old, managed to go to the final and found her own fan base. When she was nine Ana became part of the TV show Little Genius and in addition to this, won second prize at the National Children’s Festival in Shkodra.

In November 2016, Ana won the third prize at the international children’s festival, Prishtina Kids Fest and represented Albania at another international festival, Tra La La, held in F.Y.R. Macedonia. In June 2017 Ana Kodra won two awards at the International Children’s Festival in Shkodra, taking the prizes for the Best Vocal and Best Song. Ana is now 10 years old and she has been studying piano for the last six years. She won the Albanian national selection for the Junior Eurovision Song Contest and will perform her song Don’t Touch My Tree (Mos Ma Prekni Pemen).

National Selection

Junior Fest Albania (October 14, 2017)

 • Ajla Buzi – DJ Pom
 • Alina Jani – Yjet
 • Amela Agastra – Dance Up
 • Ana Kodra – Mos ma prekni pemën 
 • Argisa Sako – Ola
 • Auron Ismaili – Shkolla e vjetër
 • Diana Tahiri – Një sekret
 • Jana Shala – Si një melodi
 • Klaudia & Eliza Thartori – Garderoba
 • Kleanca Susaj – Melodi
 • Kristiana Veshaj – Profesioni
 • Sara Bajraktari – Flas me ëndrrën
 • Uendi Goga – Të japim ty një shpresë
 • Valeria Cara – Kohën pas ta kthej
 • Vivian Biaggioni – Si në përrallë
 • Vivian Kokeri – Historia që nuk flet

https://www.youtube.com/playlist?list=PL0XoaVRW0j7BBNZh3J_e1KTLEE7bH9-Ml

Pictures:
 
Videos:
 Official Music Video Introduction Video  Live at National Final
Lyrics:

Albanian + English (Original Version)

Pema ishte e nxehur
Gjethet kishin ndërruar ngjyrë
Në krahun e përdredhur
Kish pësuar një frakturë

Ooooh, një frakturë
Sa dhembje ka
Sa shumë torturë!

Sa u dëshpërova
Thashë me vete bëj çfarë di
Krahun ia fashova
Dhe ia ngjita përsëri
Dhe tani…

Sa herë rrugës kaloj
Sa herë kthehem në shtëpi
Pemën e përqafoj
E përkëdhel me dashuri
Mos ma prekni, jo!
Se unë nuk do ju lejoj, ta dini
Pemët qajnë, si fëmijët janë njëlloj
Janë njëlloj!

Pema ishte e nxehur
Gjethet kishin ndërruar ngjyrë
Në krahun e përdredhur
Kish pësuar një frakturë

Ooooh, një frakturë
Sa dhembje ka
Sa shumë torturë!

Sa u dëshpërova
Thashë me vete bëj çfarë di
Krahun ia fashova
Dhe ia ngjita përsëri
Dhe tani…

Sa herë rrugës kaloj
Sa herë kthehem në shtëpi
Pemën e përqafoj
E përkëdhel me dashuri
Mos ma prekni, jo!
Se unë nuk do ju lejoj, ta dini
Pemët qajnë, si fëmijët janë njëlloj
Janë njëlloj!
Janë njëlloj!
(La-la-la-la-la-la)
Janë njëlloj!

Anytime I walk by,
Anytime I go there
I hug the tree with love
I embrace it with care

Do not touch my Tree, No
Because I will not let you
The trees cry
like children, they are the same
They are the same!
Don’t touch my tree!